Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@20:51:44 GMT

طرح مجلس تشریفاتی کردن انتخابات است

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۹۲۳۱۶

طرح مجلس تشریفاتی کردن انتخابات است

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت در انتقاد از طرح مجلس برای اصلاح قانون انتخابات، این اقدام را تشریفاتی کردن انتخابات خواند. به گزارش جماران، مجید انصاری با هشدار نسبت به تصویب طرح مجلس با وضعیتی که الان دارد، گفت: «به نظر می‌رسد که تصویب چنین قانونی یک عقبگرد شدید و در جهت تشریفاتی کردن انتخابات است.

 نمی‌توان گفت که تنظیم‌کنندگان این قانون چنین هدفی را داشته‌اند؛ ولی بدون تردید نتیجه‌اش، نظام و جمهوریت آن را با چالشی بزرگ مواجه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» این عضو مجمع روحانیون مبارز با اشاره به بند الف ماده 1 این قانون مبنی بر اینکه «فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر می‌توانند بدون استعفا از سمت خودشان، کاندیدای ریاست جمهوری شوند» و با اشاره به وصیت نامه حضرت‌ امام(ره) و منع ورود نظامیان به سیاست، از مجلس و رئیس مجلس انتقاد کرد که «انتظار نمی‌رفت به این سادگی و در برابر انظار عموم ملت ایران که وفاداران به مکتب امام خمینی(ره) هستند، روشن‌ترین اصل سیاسی مورد تأکید حضرت امام را که بارها و بارها در سخنرانی‌ها، نوشته‌ها و نهایتاً در وصیت‌نامه جامع خویش بدان تأکید کرده‌اند با توجیهاتی زیر پا بگذارند.» وی با اشاره به سخنرانی سال 63 حضرت امام(ره) تأکید کرده است: «ایشان می‌فرمایند؛ دنیا فهمیده اگر نیروهای نظامی وارد دسته‌بندی‌های سیاسی شوند چه خواهد شد و اگر مناقشات سیاسی در سپاه و ارتش رفت باید فاتحه این ارتش و سپاه را بخوانیم. برای سپاه و ارتش جایز نیست که وارد این امور شوند.» او منظور بنیانگذار انقلاب از این سخنان را «ورود نیروهای نظامی به مسائل سیاسی و جناحی در هنگام اشتغال آنها در سازمان‌های نظامی» دانست و گفت: «اگر کسی می‌خواهد کار حزبی یا سیاسی کند، باید بین کار حزبی و ادامه کار در سپاه یکی را انتخاب کند.»
انصاری گفت: «آقای قالیباف در توجیه این مسأله و در پاسخ به اخطار یکی از نمایندگان محترم نسبت به این موضوع، فرموده: «میان کاندیدا شدن و کار سیاسی فرق است.» از ایشان به عنوان رئیس مجلس تعجب می‌کنم که چطور این حرف را می‌زند؟ مگر ممکن است کسی کاندیدای ریاست جمهوری باشد و الزامات آن را گردن ننهد. از الزامات قطعی وارد شدن به هر انتخاباتی، ورود به دسته‌بندی‌های سیاسی و جناح بندی‌ها است، زیرا مهم‌ترین کارکرد احزاب سیاسی و جبهه‌ها فعالیت انتخاباتی است. وی همچنین با انتقاد از نبود شرط استعفا در این طرح برای کاندیداتوری افراد نظامی گفت: «از آنجا که نیروهای نظامی متکی به قدرت و اسلحه و سازمان گسترده تحت امر خود می‌باشند، اگر با حفظ سمت وارد رقابت شوند قطعاً صحنه رقابت با دیگر کاندیداها برابر، عادلانه و سالم نخواهد بود.»
وی با بیان این که «هیچ توجیهی برای کنار گذاشتن نهی صریح امام وجود ندارد» افزوده است: «این تنها موردی است که امام، رهبر و شورای رهبری، مجلس، قوه قضائیه و مردم را مخاطب قرار دادند و فرموده‌اند اگر دیدید که نیروهای مسلح کمترین ورودی به دسته بندی‌های سیاسی پیدا کردند تکلیف است که جلوی آنها را بگیرید و این را به عنوان وظیفه‌ای انقلابی و شرعی برای مسئولان نظام در همان وصیت‌نامه خودشان مشخص کرده‌اند.» انصاری همچنین از شورای نگهبان خواست تا نگذارد این موضوع به عنوان «یکی از کلیدی‌ترین مسائل اندیشه سیاسی امام زیر پا گذاشته شود.» وی افزوده است: «متواضعانه به عنوان یک مرید و سرباز کوچک از محضر مقام معظم رهبری، خلف شایسته امام تقاضا می‌کنم، با توجه به اینکه در وصیت نامه امام، ایشان نیز مخاطب قرار دارند و خود معظم له هم بارها بر ضرورت اجرای وصیت نامه امام و حرکت در مسیر اندیشه و راه آن حضرت تأکید فرموده‌اند، به عنوان فرمانده کل قوا و از موضع تدبیر فرماندهی به هر نحو که مصلحت می‌دانند جلوی این کار را بگیرند.»
وی در پایان با گرامیداشت یاد شهید سلیمانی و مشی وی گفت: «ای کاش همرزمان و همراهان آن سردار عزیز از خط‌ مشی سیاسی ایشان و سیره سرداری و سربازی‌اش تخطی نمی‌کردند. سردار سلیمانی بشدت به این اصل پایبند بود. سخنرانی‌ها و رفتارهایش نشان می‌داد که به هیچ وجه اجازه نمی‌دهد این اصل بنیادین در وصیت‌نامه امام مخدوش شود. او هرگز خودش را درگیر دسته‌بندی‌ها و جناح بندی‌های سیاسی نکرد.»

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بندی های سیاسی دسته بندی ها وصیت نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۲۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تذکر معنادار امام جمعه تبریز به کاندیداهای دور دوم تبریز در انتخابات مجلس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت الله سیدمحمدعلی آل‌هاشم در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز، با بیان اینکه عملیاتی کردن شعار سال جز با نظر کارشناسی و بهره مندی از صاحب نظران میسر نیست، افزود: بر این اساس بررسی جهات و جوانب مختلف برای مشارکت دادن مردم در تولید باید مدنظر دولتمردان قرار بگیرد تا توصیه ها و دغدغه های مقام رهبری برای گشایش های اقتصادی در کشور محقق شود.

بنابر روایت ایرنا، وی بهره مندی از نقطه نظرات صاحبان تولید و صنعت، توجه به نگرانی ها و مطالبات اقتصادی مردم و استفاده از دانشگاه ها و مجامع علمی و تحقیقاتی برای افزایش مشارکت مردم در تولید و به تبع آن افزایش ثروت را از جمله راهکارهای مهم برای تحقق شعار سال عنوان کرد.

آل هاشم با اشاره به توانمندی های ایران اسلامی در حوزه دفاعی و موشکی، یادآور شد: همچنان که با بهره گیری از جوانان متعهد و متخصص به دستاوردهای بسیار بزرگ همچون عملیات صادق دست یافتیم، در حوزه اقتصادی نیز باید چنین کرد.

خطیب جمعه تبریز به اعترضات اخیر دانشجویان در آمریکا و اروپا نیز اشاره و اظهار کرد: این خیزش ها به معنی دفاع از عقلانیت و انسانیت علیه شرارت های بی حد و حصر رژیم غاصب اسرائیل است و امروز این موضوع به مراکز علمی ایالات متحده کشیده شده است.

آل هاشم دستگیری و ضرب و شتم استادان و دانشجویان در آمریکا نشانه ای از بزدلی و رفتارهای متناقض مدعیان حقوق بشر دانست و ادامه داد: سران آمریکا و اسرئیل باید این واقعیت انکار ناپذیر را قبول کنند که نفرت عمومی از جنایات رژیم صهیونیستی و حامیان آنها در جهان گسترش می باید و مقابله با ظلم و ستم یک موضوع فطری در بشر است.

وی تحولات اخیر در آمریکا را نشانه ای آشکار از اضمحلال و نابودی صهیونیست ارزیابی کرد و گفت: تظاهرات ضد لیبرال دموکراسی در غرب به مرز بحران نزدیک شده و نظم ادعایی لیبرالیسم جهانی در حال فروپاشی است.

آل هاشم افزود: در حال حاضر جوانان آمریکا طرفدار فلسطین و دولتمردان حامی رژیم اسرائیل بیدار شده و هرگز از آرمان های ضد استعماری خود عدول نخواهند کرد و با گذشت زمان این موضوع بیش از برای فکار عمومی جهان شفاف تر خواهد شد.

امام جمعه تبریز به انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی در آذربایجان شرقی نیز اشاره و اضافه کرد: این انتخابات در سه حوزه تبریز، آذرشهر و اسکو، میانه و شبستر در استان برگزار می شود که انتظار داریم مردم این حوزه ها با احساس مسئولیت بیشتر و با مشارکت حداکثری در پای صندوق های رای حاضر شده و به نامزدهای مرد علاقه خود رای دهند.

آل هاشم مشارکت گسترده و بالا را ضامن برخوراری از مجلسی قوی دانست و یادآور شد: همه اقشار، گروه‌های مرجع و طیف های گوناگون سیاسی و اجتماعی باید مردم را به شرکت در انتخابات هفته آینده تشویق و ترغیب کنند.

وی از نامزدهای راه یافته به دور دوم خواست تا در جریان تبلیغات انتخاباتی مسایل اخلاقی را به دقت رعایت کنند و از تخریب یکدیگر به شدت پرهیز کنند، چون چنین برخوردها و رفتارهایی زیبنده نظام اسلامی نیست.

آل هاشم توطئه ها و ترفندهای رسانه ای دشمنان برای ایچاد فاصله بین مردم و حکومت را مورد اشاره قرار داد و گفت: آنها با انواع روش ها به دنبال بازسازی اغتشاش و آشوب های مختلف در کشور هستند که هوشیاری و بصیرت مردم در این زمینه لا6زم و ضروری است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902518

دیگر خبرها

  • تذکر معنادار امام جمعه تبریز به کاندیداهای دور دوم تبریز در انتخابات مجلس
  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیتش
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت