Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیصری نیک گفت: همزمان با ایام ارتحال بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، وصیت‌ نامه سیاسی‌ الهی امام‌ خمینی(ره) و همچنین قرآن خطی اهدایی ایشان به موزه آستان قدس رضوی با ۸۵۵ سال قدمت در این موزه به نمایش درآمد.

«مهدی قیصری نیک» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد ضمن تسلیت فرا رسیدن سالروز رحلت امام خمینی (ره) با بیان اینکه وصیت‌نامه سیاسی‌الهى امام خمینى(ره) درمرحلۀ اول در ۲۶ بهمن ۱۳۶۱ توسط ایشان تنظیم شد و نسخه‏اى از آن در ۲۲ تیر ۱۳۶۲ نزد اولین دوره مجلس خبرگان رهبرى به امانت سپرده شد، افزود: امام خمینى(ره) در سال‎هاى بعد، این وصیت‌نامه را مورد بازبینى قرار دادند و دو نسخه از متن اصلاحى را جهت حفظ و نگهدارى، به مجلس خبرگان رهبری و آستان قدس رضوى ارسال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون موزه‌ های سازمان کتابخانه‌ های آستان قدس رضوی بیان کرد: وصیت‌نامه سیاسی‌الهی امام خمینى(ره) دستورالعمل تداوم انقلاب اسلامی و حفظ جمهوری اسلامی بر محور ولایت فقیه و بر پایه ارزش‎های اصیل مورد نظر ایشان را دربر دارد.

 

وی اضافه کرد: مفاد وصیت‌نامه امام نگاهی آینده‌نگرانه به وضعیت کشور اسلامی دارد و حاوی رهنمودها و مضامین مختلف آموزنده ایشان در کلیه امور سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و عقیدتی است، این‌وصیت‌نامه که با حدیث ثقلین آغاز شده، دارای یک پیش‌گفتار، دو مقدمه و ۱۷ تذکر است و توصیه‎ای ‎به نسل‌های آینده است که همواره به کتاب و عترت تمسک جویند و هیچ‌گاه از این دو ثقل گران‌بها غافل نمانند زیرا تأمین سعادت اخروی، در بهره‌گیری از کلام خداوند و سیره معصومین(ع) است.

 

قیصری‌نیک از تذهیب و تجلید این وصیت‌نامه توسط هنرمندان آستان قدس رضوی برای نخستین بار خبر داد و گفت: این وصیت‌نامه برای حفاظت برای آیندگان جلدسازی و تذهیب شد. وی اظهار کرد: جلد آن روغنی با نقش ترنج و گل و برگ در زمینه لاجوردی در وسط است و چهار عدد نقش گل و برگ ظریف‌تر در چهارگوشه ترنج کار شده است.

 

معاون موزه‌ های سازمان کتابخانه‌ های آستان قدس رضوی در خصوص تذهیب این نسخه نیز توضیح داد: اوراق، جدول‌کشی و تذهیب شده است و اغلب به طرز اسلیمی، دارای دو سر لوح مرصع مذهب پر کار و دو سر لوح کوچک‌تر و کم کارتر است.

 

وی بیان کرد: وحدت و انسجام امت اسلامی، برنامه‎ریزی برای جلوگیری از توطئه‌های آینده به ‎ویژه خطر تبلیغات منفی سکولاریزم، اجرای قسط و عدل اسلامی، اتحاد بین دانشگاهیان و روحانیت، هوشیاری و بصیرت جوانان و مقابله با تهاجم فرهنگی، استفاده از نیروهای متعهد و متخصص در اداره کشور، برنامه‌ریزی صحیح و اصولی در امور فرهنگی و آموزشی و حفظ اقتدار ملی از نکات مهم و مورد تأکید رهبر کبیر انقلاب اسلامی در این وصیت‌نامه است.

 

قیصری نیک از نمایش قرآن خطی اهدایی امام‌خمینی(ره) مشهور به قرآن راوندی متعلق به سال ۵۷۸ قمری در کنار این وصیت‌نامه خبر داد. وی تشریح کرد: این قرآن دست‌نویس فوق‌العاده نفیس است و با شماره ثبت ۲۲۶۱ در این مجموعه به ثبت رسیده است.

 

معاون موزه‌ های سازمان کتابخانه‌ های آستان قدس رضوی ادامه داد: این مصحف در سال ۵۸۶ق توسط احمدبن‌محمّدبن‌علی راوندی کتابت شده و در سال ۵۸۷ق توسط نجم‌الدّين‌محمّدبن‌علي‌بن سليمان تذهیب شده است، این مصحف در مرداد ۱۳۶۳ توسطِ بنیان‌گذارِ جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا شده است.

 

وی در خصوص ویژگی‌های این مصحف شریف توضیح داد: خط این نسخه به نَسخ كهن ۱۳ سطری به شیوه ابن بوّاب بر روی كاغذ خانبالغ حنايي است، سرسوره‌های آن به خط رقاع عالي و به قلم زر و حواشی اوراق به خط نسخ غبار کتابت شده است.

 

قیصری نیک تعداد اوراق این نسخه را ٢۱٦ برگ ذکر کرد و افزود: این نسخه در قطع سلطانی و دارای جلد سوخت است و درج نشانه‎ها در حاشیه میان شمسه‌ها، فواصل آیات گوی زرین، حاشیه صفحات مزین به شمسه و قندیل زرین منقش از دیگر آرایه‌های هنری این مصحف نفیس است.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: وصیت نامه امام وصیت نامه آستان قدس موزه آستان قدس رضوی وصیت نامه خمینی ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۹۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر امام خمینی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ابوطالب گرایلو با اشاره به حماسه‌آفرینی رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس، گفت: بندر امام خمینی صحنه رشادت‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در دفاع از امنیت کشتیرانی و صیانت از تجارت دریایی کشور بود.

وی با اشاره به اینکه بندر امام خمینی با آن دوران بسیار فرق کرده است، افزود: آثار و نشانه‌های دوران جنگ تحمیلی از جمله مغروقه‌های موجود در مسیر آبراه خور موسی به منظور ارتقای ایمنی دریایی و تردد انواع شناور‌ها لایروبی شده و بر عمق کانال‌های دسترسی دریایی باهدف عمل به اصول پدافند غیرعامل افزوده شده که با این‌گونه اقدامات در راستای توسعه زیرساخت‌های بندری و دریایی زمینه برای توسعه و رونق فعالیت‌های بازرگانی فراهم شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به امکان تردد شناورهای بالای ۷۰ هزار تن در این مجتمع بزرگ بندری، اضافه کرد: با تقویت زیرساخت‌ها و روساخت‌های بندری، این مجتمع بندری پذیرای کشتی‌هایی با تناژ بالا به منظور تخلیه و بارگیری بخش عمده کالاهای اساسی مورد نیاز کشور است و با توسعه و بهره‌گیری از پایانه‌های مکانیزه ۱۲ میلیون تن بر امکان تخلیه، بارگیری و انبارش کالای اساسی افزوده شده است.

وی با اشاره به طرح اراضی توسعه‌ای بندر با هدف ایجاد زیرساخت‌های بندری به منظور گسترش فعالیت‌های لجستیک بندری، گفت: این بندر در حال حاضر هیچ محدودیتی برای پذیرش شناورها و تخلیه و بارگیری انواع کالاها ندارد و با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و توسعه روساخت‌های بندری این امکان برای تمامی فعالیت‌های بندری و دریایی فراهم شده است.

گرایلو با استناد به آمار و ارقام به ظرفیت‌های متعدد بندری ازجمله برخورداری از یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع انبار مسقف برای انبارش کالا، عملکرد تخلیه و بارگیری انواع کالا در سال گذشته را بیش از ۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: این بندر بزرگ تجاری با برخورداری ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در این بندر با هدف پیاده‌سازی اصول پدافند غیرعامل موجب می‌شود که در مواقع ضروری با استفاده از این امکان زنجیره تأمین کالا و انتقال کالای اساسی به اقصی نقاط کشور دچار اختلال نشود.

وی می گوید: توسعه زیرساخت‌ها و روساخت‌های بندری به منظور رونق فعالیت‌های بازرگانی و اقتصاد دریا محور فرصتی ارزنده و مهم برای نسل‌های آتی کشور است.

ابوطالب گرایلو در ادامه با اشاره به دانش‌آموختگی بخشی از نیروهای حوزه دریایی کشور از جمله مدیران سازمان بنادر و دریانوردی در دانشگاه دریایی امام خمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: همکاری آموزشی و علمی ارتش جمهوری اسلامی به عنوان یکی از اعضای شورای عالی دریایی می‌تواند نقش به سزایی در تأمین نیروهای متخصص دریایی مورد نیاز حوزه دریایی کشور از جمله سازمان بنادر و دریانوردی ایفا کند.

امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی در جمع دانشجویان دانشکده افسری ارتش جمهوری اسلامی که به مدت دو روز در اردوی معارف جنگ یادواره شهید سپهبد صیاد شیرازی شرکت کرده بودند، گفت: آموزش فرهنگ‌ساز است و از درون آموزش فرهنگ به دست می‌آید.

دیگر خبرها

  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • نامه رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر امام خمینی
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد