Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهتاب زارعی گفت: امام خمینی (ره) از بارزترین اندیشمندانی است که بر اساس دیدگاه فرهنگی- اجتماعی به تحلیل و باز خوانی جامعه بر اساس فرهنگ مهدویت پرداخته است تا با تفسیر درست از انتظار منجی، راهی برای برون رفت جامعه از بن بست های عصر غیبت بیابد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهتاب زارعی کارشناس مذهبی در گفتگو با مرآت با اشاره به گفتمان کلامی- سیاسی حضرت امام خمینی (ره)  اظهار کرد: اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) در سنّت عقل گرای شیعی ریشه دارد  و نظریه های سیاسی ایشان نیز مبتنی بر نظام سیاسی امامت شیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مذهبی افزود: طرح و ترکیب برخی عناصر فکری جدید همانند جمهوریت خواهی و تأکید بر نقش مردم و قانون اساسی و انتخابات در نظریه «ولایت فقیه» را باید نوآوری اساسی امام خمینی (ره) ضمن احیای این نظریه حیاتی در برابر سیطره تفکر مدرنیسم غربی دانست.

وی با اشاره به دیدگاه بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی در حوزه مهدویت اذعان کرد: ایشان از بارزترین اندیشمندانی است که بر اساس دیدگاه فرهنگی- اجتماعی به تحلیل و باز خوانی جامعه بر اساس فرهنگ مهدویت پرداخته است تا با تفسیر درست از انتظار منجی، راهی برای برون رفت جامعه از بن بست های عصر غیبت بیابد. در طول یازده قرنی که از آغار غیبت امام عصر (عج)می گذرد، فیلسوف و متکلمی به اندازه امام (ره) در این امر تأثیرگذار نبوده است.

زارعی با تشریح نگرش رهبر کبیر انقلاب اسلامی در خصوص نبوت و امامت بیان کرد: در اندیشه امام خمینی (ره)، جریان نبوت و امامت، یک شجره واحده است و امامت که تداوم بخش جریان نبوت محسوب می شود؛ با توسعه مفهوم مهدویت گره خورده است و تحقق کامل آن در زندگی مسلمانان، ضامن دین و دنیای آنان است.

 این کارشناس مذهبی در ادامه بیان کرد: امام راحل با طرح اندیشه حکومت اسلامی در عصر غیبت و تلاش خستگی ناپذیر در راه تحقق این آرمان بزرگ، به  کلمه انتظار معنا و مفهوم تازه ای بخشید و خوانش جدیدی از رسالت شیعیان در برابر حجت خدا مطرح کرد. انقلاب آزادی بخش و اسلامی امام خمینی (ره) منشاء تحولی عظیم و ژرف در فرهنگ واژه ها و مفاهیم دینی شد.

وی با اشاره به مفهوم انتظار در بیانات امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: انتظار در ادبیات و سخن حضرت امام خمینی (ره) یک واژه بی روح و بی رنگ نیست؛ بلکه یک فرهنگ پویا و زنده است؛ فرهنگی که راهبرد مسلمانان را در عصر غیبت سمت و سو  می بخشد. انتظار در گستره معرفتی این اندیشمند و عالم بزرگ، روح اجتماع و موتور محرکه تاریخ است.

زارعی ضمن تشریح نفی نگرش منفعلانه از انتظار  توسط حضرت امام (ره) تصریح کرد: ایشان با نفی دیدگاه منفعلانه و ایستا از انتظار، بر خوانش ایجابی و پویا از این مفهوم تأکید داشت و می فرمود: « این طور نیست حالا که ما منتظر ظهور امام زمان(عج) هستیم، پس دیگر بنشینیم در خانه هایمان، تسبیح را در دست بگیریم و بگوییم عجّل علی فرجه؛ عجّل با کار شما باید تعجیل بشود.»

این کارشناس مذهبی با اشاره به عملی شدن نظریه ولایت فقیه پس از پیروزی انقلاب به رهبری امام خمینی گفت: اگر علمای شیعه پس از غیبت کبرا به نظریه ولایت فقیه و حکومت اسلامی در حد نظریه معتقد بودند اما هیچ عالم و اندیشمندی همچون امام خمینی (ره) در مقام عمل و صراحت وارد این عرصه نشد.

وی در ادامه تصریح کرد: وصیت نامه سیاسی و الهی حضرت امام خمینی (ره) مانیفست سیاسی- اجتماعی ایشان و همچنین به عنوان زنده ترین سندی است که بایسته ها و عملکرد دولت دینی و دولت منتظر را به تصویر کشیده است. اندیشه انتظار و دولت منتظر در آرمان امام خمینی، یکی از عناصر و دغدغه های اصلی آن عالم فرزانه و رهبر بزرگ بود.

 

انتهای پیام/ز

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مذهبی امام خمینی حضرت امام عصر غیبت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۱۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،شجاعی در این کتاب نظر به اهمیتی که برای این فراز از نهج‌البلاغه به عنوان منشور و آئین‌نامه حکومت اسلامی قائل بوده‌ است، آن را به صورت مجزا در قالب کتابی آورده است.

شیوه ترجمه این متن ارائه همزمان متن با ترجمه است. شجاعی در صفحات این کتاب متن فارسی و به دنبال آن و در کنارش، متن عربی این نامه را قرار داده است و سعی کرده با استفاده از ساده‌ترین و شیواترین عبارات از عهده ترجمه این اثر برآید. نکته قابل توجه در این ترجمه آهنگین بودن آن و تلاش برای ارائه متنی است که بی‌آنکه به دنبال روایتی شاعرانه در ترجمه باشد توانسته آهنگی حماسی به خود بگیرد و به شکلی خاص عبارات را در پی هم و به منظور ترجمه قرار دهد.

شجاعی که پیش از این نیز در حوزه ترجمه آثاری همچون ترجمه برخی از ادعیه را در قالب کتاب عرضه کرده است، در این اثر تازه به تناسب و اقتضای محتوا سعی کرده تا اثری را پدید بیاورد که همانند متن عربی آن، صلابت یک نامه و در عین حال شورانگیزی توصیه‌های دنیوی و اخروی آن را در خود دارا باشد.

یکی دیگر از نکات قابل توجه درباره این کتاب مقدمه‌ای است که شجاعی برای این اثر تالیف کرده است. او در مقدمه خود به نوعی هدف از حکومت در اسلام و آنچه به عنوان خلافت و حکمرانی در این آئین بر مسلمانان رفته را مرور و در ادامه از زبان خود درباره منشور حکومت علوی و اسلامی که برگرفته از نهج البلاغه است و در نامه حضرت امام علی(ع) به مالک اشتر متبلور می‌شود نکاتی را بیان کرده است.

شجاعی در این مقدمه که برای فهم محتوای این نامه، متنی کارساز و دقیق به شمار می‌رود، نخست تقسیم بندی حکومت اسلامی به دو شیوه حکومت برگرفته از اسلام علوی و حکومت برگرفته شده از اسلام اموی را معرفی و ترسیم می‌کند و برای هر یک از آنها نیز شاهد مثالی را برمی‌شمارد. در ادامه شجاعی با بیان مختصر ویژگی‌های هر یک از دو شکل از آیین مسلمانی و حکومت داری، به بایسته‌های و ضرورت‌های قواعد حکومت از منظر اسلام حقیقی اشاره کرده و ‌نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر را نماد و سمبل خلق این قواعد معرفی می‌کند و از مخاطب می‌خواهد این فرمان را به عنوان شاخصی برای بررسی رفتارهای دولت‌مردان مورد استفاده قرار دهند و با آن دست به شناسایی و واکاوی کارنامه عمل آنها بزنند.

شجاعی همچنین از این عهدنامه در بخشی از مقدمه خود به عنوان مهمترین سند در حمایت از حقوق بشر در تمامی دنیا یاد کرده است و تاکید دارد که از ابتدای خلق بشریت تا کنون هیچ سندی به مانند این به تعریف حدود رابطه میان مردم و حکومت نپرداخته است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901728

دیگر خبرها

  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است
  • مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد
  • حمایت از طرح نور یک تکلیف و وظیفه همگانی است
  • نامه رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا
  • واکنش جالب نویدکیا به غیبت منتظر محمد
  • نماینده ایران در فینال غرب آسیا زنده ماند
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر امام خمینی
  • اسناد ساواک درباره‌ی همسر حاج آقا مصطفی خمینی چه می‌گویند؟