Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام خمینی (ره) در فرازی از وصیت‌نامه خود می‌نویسند اگر اقلیت اشکال‌تراش و کارشکن به کمک بشتابند، تحقق آمال مردم آسان‌تر است.

مروری هرچند کوتاه و گذرا بر وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی (ره)  شاید ما را به او  و اندیشه‌های او نزدیکتر کند و صد البته جامعه‌ای که در ذهن خود ترسیم کرده بود نزدیک‌تر کند.

بررسی وصیت نامه حضرت امام (ره) حاکی از متنی آینده نگرانه است که زوایای شفافی از چارچوب های شناختی و هنجاری ایشان مبتنی دارای وجوه پررنگی از آموزه های دینی، ارزشی و مفاهیم بلند اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   

 حفظ نظام جمهوری اسلامی و تلاش برای تحقق جمیع ابعاد آن، تقویت قوه ابتکار ، توانمندی ، خودباوری و رهایی از وابستگی به سلطه شرق و غرب، مشارکت فعالانه در فرایندهای سیاسی از جمله انتخابات و انتخاب مسئولان بر اساس ضوابط منطقی از موضوعات و مبانی مهمی هستند که در این وصیت نامه به آن تاکید شده است.

حفظ نظام و رهایی از وابستگی به سلطه شرق و غرب از تأکیدات

 امام خمینی (ره) است

به فرموده رهبر انقلاب، این مبانی - اگر کسی نخواهد مجامله کند، تعارف کند - در کلمات امام، در بیانات امام، در نامه‌های امام، و بخصوص در وصیتنامه‌ی امام - که کوتاه شده‌ی همه‌ی آن مواضع است - منعکس است.

‏امام خمینی (ره) نگارش وصیتنامه سیاسی الهی خود را در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۶۱ به پایان‏‎ ‎‏رساند و نسخه‌ای از آن را طی پیامی در تاریخ ۲۲ تیر ۱۳۶۲ به صورت لاک و مهر شده نزد‏‎ ‎‏خبرگان اولین دوره مجلس خبرگان رهبری به امانت سپرد.

ایشان در سال‌های بعد، ‎‏وصیتنامه را مورد بازبینی قرار داده و با انجام تغییراتی در آن، دو نسخه از متن اصلاحی را که بر‏‎ ‎‏روی پاکات آن‌ها به خط ایشان نوشته شده است: «متن وصیتنامۀ سیاسی الهی اینجانب جهت‏‎ ‎‏نگهداری در مجلس خبرگان و آستان قدس رضوی» برای تحویل به مراکز نام برده شده به نمایندگان‏‎ ‎‏خویش سپردند.

به فرموده امام راحل اقلیت اگر اقلیت اشکال‌تراش و کارشکن به کمک بشتابند، تحقق آمال مردم آسان‌تر است

تحویل نسخ وصیتنامه در حضور جمعی از مسئولین نظام جمهوری اسلامی‏‎ ‎‏ایران در تاریخ ۱۹ آذر ۱۳۶۶ انجام گردید که مراسم آن از طریق سیمای جمهوری اسلامی ایران‏‎ ‎‏پخش شد.

اما امام خمینی (ره) در یکی از فراز‌های این وصیت نامه مهم با اشاره به نقش حکومت در عمل به احکام اسلامی می‌نویسد اینجانب هیچگاه نگفته و نمی‌گویم که امروز در این جمهوری به اسلام بزرگ با همه ابعادش عمل می‌شود و اشخاصی از روی جهالت و عقده و بی انضباطی بر خلاف مقررات اسلام عمل نمی‌کنند؛ لکن عرض میکنم که قوه مقننه و قضاییه و اجراییه با زحمات جانفرسا کوشش در اسلامی کردن این کشور می‌کنند و ملتِ ده‌ها میلیونی نیز طرفدار و مددکار آنان هستند؛ و اگر این اقلیت اشکال‌تراش و کارشکن به کمک بشتابند، تحقق این آمال آسان‌تر و سریع‌تر خواهد بود.

امام خمینی (ره) البته برنامه جمهوری اسلامی و هدف از تشکیل آن را به وجود آوردن دولتی می‌داند که با همه قشرها به عدالت رفتار کند؛ و امتیاز بین قشرها ندهد، مگر به امتیازات انسانی که خود آنها دارند؛ ایشان در ادامه می‌گویند ما اگر موفق بشویم و جمهوری اسلامی را با محتوای اسلام پیاده کنیم و یک حکومت اسلامی به تمام معنا در ایران بپا کنیم، این الگو خواهد شد از برای همه کشورها که معنی دمکراسی را به آن معنای حقیقی، نه به آن معنای طرحی بدون حقیقت، و معنی آزادی را به آن معنای حقیقی، نه به آن معنایی که برای اغفال دیگران است، ان شاء اللَّه‏ پیاده بشود.

امام راحل در ادامه تذکر می دهند اشکال‌تراشان در مقابل سیل خروشان ملت نخواهند توانست مقاومت کنند

ایشان در ادامه تذکر می‌دهند که اگر خدای نخواسته اینان (مسئولین) به خود نیایند، چون توده میلیونی بیدار شده و متوجه مسائل است و در صحنه حاضر است، آمال انسانی ـ اسلامی به خواست خداوند متعال جامه عمل به طور چشمگیر خواهد پوشید و کجروان و اشکال‌تراشان در مقابل این سیل خروشان نخواهند توانست مقاومت کنند.

به همبن جهت است که امام خمینی (ره) برای مثال از نمایندگان‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ می‌خواهد كه‌ اگر خدای‌ نخواسته‌ عناصر منحرفی‌ با دسیسه‌ و بازی‌ سیاسی‌ وكالت‌ خود را به‌ مردم‌ تحمیل‌ نمودند، مجلس‌ اعتبارنامه آنان‌ را رد كند و نگذارد حتی‌ یك‌ عنصر خرابكار وابسته‌ به‌ مجلس‌ راه‌ یابد و در همین راستا از شورای نگهبان نیز می خواهد که چه‌ در نسل‌ حاضر و چه‌ در نسل‌های‌ آینده‌، با كمال‌ دقت‌ و قدرت‌ وظایف‌ اسلامی‌ و ملی‌ خود را ایفا و تحت‌ تأثیر هیچ‌ قدرتی‌ واقع‌ نشوند و از قوانین‌ مخالف‌ با شرع‌ مطهر و قانون‌ اساسی‌ بدون‌ هیچ‌ ملاحظه‌ جلوگیری‌ نمایند و با ملاحظة‌ ضرورات‌ كشور كه‌ گاهی‌ با احكام‌ ثانویه‌ و گاهی‌ به‌ ولایت‌ فقیه‌ باید اجرا شود توجه‌ نمایند.

اما آنچه مسلم است این است که انقلاب ما در سال‌های آینده با توجه به تحولات ساختاری رخداده در زمینه سیاست و فرهنگ و دیگر شاخصه های اجتماع با مسائل، موانع و حتی موفقیت هایی روبرو خواهد شد که درک عمیق از ریشه این تحولات می تواند همه مسائل پیش رو را به نمادهای موفقیت و کامیابی بدل سازد.

به فرموده امام راحل ایجاد یک حکومت اسلامی موفق و به تمام معنا در ایران به الگویی برای همه کشورها تبدیل خواهد شد

از سویی دیگر اما افزایش ظرفیت‌های جمهوری اسلامی همگام با اهداف منطقه‌ای و جهانی انقلاب اسلامی، می تواند قابلیت های ایران را در زمینه های مختلف اقتصادی، سیاسی و تقویت بنیان های مقاومت در اقصی نقاط جهان بالا برده و سر ریز این ظرفیت ها می‌تواند شرایط را برای ایجاد جامعه‌ای منطبق با عدالت با رهنمودهای احکام اسلامی فراهم کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: وصیت نامه امام ، حکومت اسلامی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وصیت نامه امام حکومت اسلامی جمهوری اسلامی امام خمینی وصیت نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۲۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نبوده ایم؛ حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است

آفتاب‌‌نیوز :

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به رئیس دوره‌ای شورای امنیت و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت: ادعای غیرمستند و ارجاعات ناصواب علیه جمهوری اسلامی ایران در نامه مورخ ۸ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به دبیرکل و رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴) را رد می‌کند.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ادعای مطروحه نامه مزبور بی اساس و صرفاً تلاش مذبوحانه رژیم اسرائیل برای منحرف کردن توجه بین المللی از جنایات شنیع و اقدامات نسل کشی است که توسط این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه انجام می‌شود.

ایروانی گفت: چنین ادعا‌های بی‌اساسی همچنین تلاشی گمراه کننده با هدف سرپوش گذاشتن و مشروعیت بخشیدن به تجاوزات مداوم رژیم اسرائیل علیه لبنان و نقض مستمر قوانین بین المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های ۱۵۵۹ (۲۰۰۴) و ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) شورای امنیت سازمان ملل است.

او تصریح کرد: به همین ترتیب، اتهامات موجود در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴/۳۰۴) کاملاً بی اساس بوده و قاطعانه مردود است. همانطور که در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵) ما تأکید شده است، اقدام جمهوری اسلامی ایران در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ در راستای اعمال حق ذاتی خود در چارچوب دفاع از مشروع و ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد بوده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: اقدام جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی این رژیم در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ایران برخلاف بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد اتخاذ شد.

ایروانی ادامه داد: «مجددا تاکید می‌نماید که جمهوری اسلامی ایران هرگز شروع کننده جنگ علیه رژیم اسرائیل نبوده و در آینده نیز قصد انجام آن را ندارد. با این حال، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود ذیل قوانین بین المللی برای پاسخ به هرگونه استفاده از زور یا اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت، تمامیت ارضی، امنیت و منافع ملی خود محفوظ می‌دارد.»

سفیر ایران در سازمان ملل در پایان خواسته است که این نامه به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین و غزه بازتاب نامه‌های مقام معظم رهبری است
  • تاکید امام جمعه خمینی شهر بر حمایت مردم از طرح نور
  • نامه رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا
  • سفیر ایران در سازمان ملل: شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نبوده ایم/ حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • سفیر ایران: شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نبوده ایم؛ حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • نماینده ایران: حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • ایروانی: شروع‌کننده جنگ علیه اسرائیل نبودیم
  • فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر امام خمینی